Behandeling Guasha, Hoe werkt het?

Voorafgaand aan een (eerste) behandeling wordt een korte vragenlijst ingevuld samen met u om uw klachten zo effectief mogelijk in beeld te brengen. Bij de behandeling wordt een speciale Chinese kruidenolie op de huid gebracht, enerzijds om de huid te beschermen, tevens heeft de olie ook zijn eigen werking door de diverse kruiden (ontspanning, warmte, ontgifting, enz). Waar de olie is aangebracht wordt er met een speciale schraper ‘geschraapt’. De schraper kan uit verschillende materialen bestaan zoals edelsteen, hoorn of metaal. De huid wordt hierdoor rood (doorbloeding) en op plaatsen waar blokkades (afvalstoffen, toxines) zitten kunnen rode bloeduitstortinkjes (sha) verschijnen in de huid, variërend van rood tot blauw/paars. Hoe donkerder de kleur, hoe ouder (chronischer) de blokkade.

Een guasha behandeling is niet pijnlijk, waar er blokkades zitten kan het schrapen wat gevoelig zijn tijdens het schrapen. Bij een normale conditie verdwijnt de sha (rode vlekken) volledig binnen drie tot zeven dagen. Dit is mede afhankelijk van de gezondheidstoestand van het lichaam.  Door regelmatig behandelen worden de rode vlekken (sha) ook minder wat wil zeggen dat het lichaam weer gezond(er) wordt en alles weer beter doorstroomt.

 

QI/Energie

QI (Energie) is een term uit de Traditionele Chinese Geneeskunde die niet eenvoudig te definiëren is. We noemen Qi vaak onze levensenergie maar het is veel meer dan dat. Qi is in feite de universele energie waaruit alle materie, organisch en anorganisch bestaat. Qi ligt aan de basis van elk leven, aan de opbouw van elke cel in ons lichaam. Door een goede constante doorstroming van Qi kan een cel gezond ontwikkelen en goed functioneren. Ook het functioneren van organen, zenuwstelsel, bloedsomloop etc. is afhankelijk van de Qi-stroom in ons lichaam. Plaatsen waar de Qi-stroom stagneert (waar dus blokkades van afvalstoffen zitten) hebben direct effect op het functioneren van organen, zenuwstelsel of bloedsomloop en dus ook op ons mentaal en emotioneel welbevinden. Hierdoor kunnen er klachten en aandoeningen ontstaan in ons lichaam. Een constante Qi-stroom is dus belangrijk voor optimale voeding van de lichaamscellen, celdeling en goed functioneren van  lichaam, geest en emotionele balans. Het draagt in belangrijke mate bij aan een goede gezondheid. Wanneer je hier wat dieper over nadenkt kom je tot de conclusie dat elke keuze die je maakt, klein of groot, invloed heeft op jouw persoonlijk welbevinden.