Over mij

Mijn naam is Anita Alleman, ik ben 53 jaar en woon in Bergen op Zoom.

Na twintig jaar werken in de zorg waarvan acht jaar als ziekenverzorgster in een verpleeghuis en twaalf jaar als verpleegkundige in twee ziekenhuizen kreeg ik een burn-out in 2007. Dit kwam niet als een verassing. Hoewel ik me altijd graag ingezet heb om andere mensen te helpen en verzorgen liep ik vaak rond met het gevoel dat ik tekort schoot. Ik wilde graag meer voor iemand doen omdat ik voelde en ‘wist’ dat er meer scheelde bij een patiënt dan “buikklachten” alleen. Ik wilde mensen graag bewust maken van wat ze zelf konden doen voor zichzelf, vooral ook preventief, waardoor ik in het ziekenhuis meer en meer tegen muren aanliep. Door mijn werkervaring als verpleegkundige en door mijn eigen persoonlijke processen en ontwikkeling werd ik me bewust hoezeer we het contact met en hierdoor het vertrouwen in ons eigen lichaam kwijt zijn. Terwijl ons lichaam onze belangrijkste wegwijzer is. Ons lichaam weet alles. We leven zo vanuit ons hoofd, vaak ongewild en onbewust en raken alleen maar verder verwijderd van onze kern, ons hart bewustzijn.

Tussen mijn werk en opleidingen door heb ik me altijd geïnteresseerd in andere ‘zienswijzen’ om zoveel mogelijk ervaring op te doen en vooral mezelf te ontwikkelen. Wie ben ik? Wat voelt goed voor mij? Waarom is de maatschappij zoals hij is en is dit ook mijn waarheid? Ik ben op zoek gegaan naar wie ik ben, naar mijn eigen waarheid die ik alleen vind op zielniveau, niet (meer) aan de buitenkant maar naar wat ik wil uitdragen van binnenuit. Dit was en is een lange leerweg met veel vallen en opstaan die nog steeds voortduurt en nooit eindigt. Hoewel niet gemakkelijk is het ook vaak een mooie weg en voor mij de enige weg die ik kan en wil gaan om steeds dichter bij mezelf te komen. Om oude patronen, conditioneringen en structuren waarvan angst vaak de basis is, los te laten en te ondervinden wat het beste bij mij past, heb ik veel cursussen en workshops gedaan die mij hierbij stukje bij beetje hebben geholpen, waaronder; Energetisch leven en werken op basis van de Orshof Methodiek; Kunstzinnige en Innerlijke ontwikkeling Tiki Atelier; Padwerk, (spiegelen en reflecteren); Ayurvedische massage; NLP basiscursus; Reiki 1 en 2; Daarnaast heb ik vanaf 2008 behoorlijk wat workshops, weekeinden en sessies gevolgd en ondergaan op gebied van spirituele en energetische ontwikkeling wat mij veel heeft gebracht en waar ik enorm dankbaar voor ben. Persoonlijke ontwikkeling loopt als een rode draad door mijn leven om steeds dichter bij mijn eigenlijke zielenwerk te komen waarvoor ik hier ben en om dit ook weer te mogen delen met anderen als het zo voelt.

In 2008 werd mijn prachtige dochter geboren en in 2009 ben ik gaan werken in de kinderopvang tot 2013. In 2011 kwam ik in aanraking met Guasha therapie en toen ik mijn eerste Guasha behandeling kreeg gebeurde er wat..ik VOELDE dat er iets in mijn lichaam in beweging werd gezet, afvalstoffen werden afgevoerd  en ik vond het zo wonderlijk dat dit kon door ‘gewoon’ met een steen over het lichaam te schrapen. Dit wilde ik doen! In 2011 ben ik de opleiding tot Guasha- therapeute gaan volgen die ik in december 2012 heb afgerond. De cursus Guasha Gezichtsbehandeling heb ik tevens gevolg in 2012. In 2015 heb ik een themadag “Santai Guasha bij Torticollis” gevolgd en heb ik ook de opleiding Guasha therapie voor paarden afgerond. Deze heb ik gevolg bij Greetje Hakvoort in Kootwijkerbroek. Ook van de opleiding Guasha therapie voor paarden heb ik veel geleerd  en vond ik geweldig om te doen. Ik kom niet uit de paardenwereld maar heb gemerkt dat dit bij het geven van guasha aan paarden niet een nadeel hoeft te zijn, eerder een voordeel omdat je onbevangen (en zonder ‘oordeel’) contact met het paard maakt. Ik vind paarden geweldige dieren en geniet van het geven van een guasha behandeling aan een paard omdat we dan samen in een “bubbel” van energie komen en ik echt contact heb met hen. Ik vind het geweldig om een paard na een guasha behandeling te zien stralen!

Helen doe je zelf!

Waar het bij een therapie om gaat, anders gezegd, waar het bij jouw klachten om gaat is dat je achter de oorzaak van jouw klachten komt en je bewust wordt van jouw denken en handelen. Niet zelden ontbreekt het aan (een deel) VOELEN wat er in je omgaat, hier ruimte voor maken en alles wat je voelt er ook werkelijk durven te laten zijn zonder een oordeel aan te verbinden. Om eerlijk naar jezelf te (durven) kijken is moed nodig. Een wijs iemand stelde mij eens de vraag; “Waarom vraag je om hulp als je toch blijft doen wat je deed?..”, zo is het wel..als je je handelen niet verandert, verandert er niets.

 

Deze tijd vraagt ons meer en meer om bewuste keuzes te maken. Om ons naar binnen te richten en te voelen..wat kan ik ZELF doen om mijn omstandigheden te veranderen en om mezelf weer goed of beter te gaan voelen? Dat hoeft niet allemaal in een keer, dat kan ook niet want hier komt best veel bij kijken. Kleine stappen zetten je ook in beweging waardoor dingen weer kunnen gaan stromen terwijl je overzicht houdt, ongeacht welke vorm van therapie of welke richting je ook verkiest. Belangrijk is niet jouw verwachtingen bij de ander leggen maar kijk wat een goede toevoeging of ondersteuning zou kunnen zijn voor jou. Groei en ontwikkeling op persoonlijk vlak begint met bewustwording in de meest brede zin van het woord.